keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Wrong Size

Tänään, kun kävin ystäväiseni kanssa ostoksilla. Katselimme kaupassa  kaiken näköisiä vaatetuksia, mm rintsikoita. Noh, näin eräät todella kauniin väriset, huvikseni selasin koko laput vaikka tiesin ettei omaa kokoani löytyisi. Voi tätä pettymystä, mutta eipä tämä vielä mitään. Alennuksessa oli alushousuja, ne olivat puolestaan liian isoja, toisin kun rintaliivit. Noh, törmäsinpä vielä alennuksessa oleviin sukkiin jota olisin kipeästi tarvinnut. Tietysti nekin olivat liian pientä kokoa. Pientä turhautumista sanoisinko. Ironista melkeinpä.

Kyse oli ehkä lähinnä huonosta tuurista, mutta yleisottaen. Ärsyttää, koska  valmistetaan vain standardi kokoja, joko liian isoja tai liian pieniä, liikaa. Entäs me väliin putoajat? Eikö meille jää mitään? Miksei voi olla normaalia että kurvit sattumat olemaan normaalia isommat, mutta muuten kuitenkin normaali kokoinen, miksi oi miksi? Haluaisin ruveta alusvaatteiden suunnittelijaksi, ja ihan yleisestikkin vaatteiden. En mahdu tavallisimpiin vaatteisiin, ja miksi pitäisikään? Eikö minullakin olisi oikeus istuviin ja mukaviin vaatteisiin?

Eikä tämä vielä tähän lopu. Kävimme myös syömässä, tai oikeastaan vaan minä söin. Mutta olen huomannut, että minulla on tarve (kehittävään) kritiikkiin. Haluan muuttaa asioita paremmaksi. Esimerkiksi joitakin ruoka paikkoja, harmikseni tässä paikassa ei ollut palaute lappuja, joten en voinut jättää heille kehityskelpoisia ideoitani. Ruoka annos jonka söin, oli kermainen lohikeitto. Todella hyvää, paitsi. Keitossa olleet perunat olivat jotenki jauhoisen makuisia, jotenkin vaan oudon makuisia.

Kyseiseen ruoka paikkaan vielä liittyen. Paikan yleisvaikutelma oli hienostunut ja kallis. Kyseinen paikka kun oli sentään A la carte. Tämä olisi mennyt muuten läpikin, mutta paikan menu paljasti totuuden. Jossakin on säästetty kun menut oli päällystetty kontaktimuovilla. Sääliksi käy. Hinnat olivat edukkaat, ja paikka muutenkin laadukkaan olonen. Mutta miksi tässä pienessä asiassa piti alkaa säästämään? Kaiken lisäksi menu oli sininen, mikä ei sopinut muun värimaailman kanssa yksiin. Toinen mikä pisti silmää oli asiakas kunta. En halua nostaa itseäni muiden yläpuolelle, enkä varmasti osaisi syödä hienon hienossa ravintolassa hienosti. Mutta sen pari kertaa mitä kyseisessä paikssa olen asioinut, olen pikkulapsia nähnyt juoksentelemassa pitkin ravintolaa ja sen ulkopuolella. Sekä tähän paikkaan on menty melkeinpä kotihousut jalassa. Mikä ei mielestäni sovi tälläisen ns hienon paikan "pukukoodiin". Tietysti jokainen saa pukeutua miten haluaa, mutta kai jossain mene soveliaisuuden raja?

Voisin kirjottaa tästä kyseisestä paikasta vielä pitkän liutan, mutta säästän teidät siltä vaivalta.
Olen puhunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti