tiistai 26. heinäkuuta 2011

Vertailua

Olen viime aikoina pohtinyt yleisesti seurustelua. Sitä kuinka kaksi ihmisten haluavat olla toistensa kanssa, ja elää onnellisena. Omassa pienessä mielessäni nään kuitenkin kuinka korttipakka kaatuu ennen kuin sitä on edes tehtykkään. Kovin skeptinen olen asian suhteen, ikävä kyllä. Haluaisin uskoa seurusteluun ja ihailla sitä, mutta en vain voi. Olisi edes yksi kaunis esimerkki jostakin parista jotka olisitvat yhdessä koko elämänsä, ja mielellään että se tapahtuisi lähipiirissä. Näin näkisin että se todella olisi mahdollista. Haluaisin kovasti uskoa siihen että rakkaus saa ihmiset pysymään yhdessä, vaikka kyllä siihen muutakin tarvitsee. Mutta rakkaus, että siinä olisi oikeasti jotain maagista.

Mies ja nainen, kivi ja sakset. Kaksi ajatusmaailmaltaan jokseekin niin erillaista ihmistä. Sanotaan että miehet ja naiset ovat eri planeetoilta, en oikeasti ihmettelisi jos olisi. Mutta mistä kiikastaa kun kommunikaatio ei tomi? Olen lukenut paljon aiheesta, ja todennut sen pitävän paikkansa. Se kuinka miehet eivät huomaa tiskejä altaassa, tai eivät vain halua huomata. Ja se kuinka nainen näkee vaikka sadan metrin päästä sen yhden likaisen lusikan pöydällä.

Eri sukupuolet huomioivat eri asioita. Mut pahinta on ehkä haluta suhteelta eri asioita. Muutenkin ehkä hankalaa, kun ei olla mitään ajatusten lukijoita. Miehet loukkaavat, koska ajattalevat ehkä vasta kun ovat sanoneet. Naiset loukkaantuvat, koska kuulevat mitä haluavat kuulla. Vaikka ihmisen äänensävy kertoo sanottavasta paljonkin, niin on myös siitä kiinni ajatteleeko sen positiivisesti vai negatiivisesti miten asiaan suhtautuu. Asia monin puolin kovin mutkikas, eikä seurustelu ole missään nimessä yksinkertaisemmista päästä.

Mutta mitkä salaiset ainesosat saavat ihmiset kestämään toisiaan vuodesta toiseen? Voisin aivan hyvin vietää pienen ikuisuuden tämän aiheen parissa, onhan ihmissuhteet kuitenkin suuri osaa elämäämme. Oli sitten kyse ystävyys tai parisuhteista. Mutta koska kello on sen verran että tällä tytöllä on  nukkumaanmeno aika, niin jätän tämän aiheen tällä kertaa tähän.


Mutta mistä sitten tietää milloin on hyvä jäädä ja milloin kannattaisi vaan hypätä pois?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti