perjantai 1. heinäkuuta 2011

Rehellisyys

Olen viimeaikoina huomannut että rehellisyys kannattaa, etenkin itselleen ja varsinkin omille tunteilleen. Mitä ne sitten ikinä ovatkaan. Myös rehellisyys muita kohtaan tekee enimmäkseen hyvää, vaikka aina ei olisi positiivista sanottavaa. Mistä kukaan tietää tehdä toisin jos ei puhu? Puhukaa ongelmista ihmiset, olivat ne sitten pieniä tai suuria. Joskus se sattuu.. mutta puhdas omatunto, parempi mieli.

Olen huomannut itsessäni henkistä kasvua viime kuukausien aikana. Olen uskaltanut tehdä eritavalla, ja siitä se positiivinen muutos sitten lähti. Olen oppinut luottamaan itseeni, ja luottamaan muihin. Mutta se että minuun ei luoteta, tuntuu pahalta. Jos kerrankin ottaa rennosti, eikä stressaa joka asiasta, se on yllättäen sitten virhe. Toisinaan en ymmärrä joitakin ihmisiä.

Mutta hyvät ihmiset. Parantakaa itsetuntemustanne, niin teille on enemmän annettavaa muillekkin. Kiitos.
Olen myös huomannut että kannattaa opetella nauramaan myös itselleen, ahdistaa vähemmän. Karu totuus on kuitenkin ettei aina voi olla parhaimmillaan. Tekee hyvää hyväksyä oma virheellisyytensä, kaikessa siinä epätäydellisyydessään.

3 kommenttia:

 1. Kannatan tuota itselleen rehellisyytta. Se pitaa monet, monet ongelmat poissa. Niita itselleen epatyypillisia ja epamiellyttavia tunteita ei kannata verhota muuksi, verhon revetessa valhepino nimittain kaatuu niskaan.

  VastaaPoista
 2. ihan totta. rehellisyys on oikeasti hyväksi ja tuo itsellen paremman mielen.
  tiedän sen vaikka itsessäni on säälittävän usein sellaisia piirteitä että saatan valehdella perheelleni itse huomaamattanikaan. en aluksi edes itsekään ymmärrä valehdelleeni.

  VastaaPoista
 3. Itse myöskin helposti päästän valkoisia valheita vanhemmilleni, vain oman laiskuuteni tähden. Mutta tämän kun tiedostan, voin yrittää jatkossa olla parempi ihminen.

  VastaaPoista